среда, 2. фебруар 2011.

Saveti za odlazak na recni brod

         Stranu posvećujem ljudima koji su zainteresovani za odlazak na brod.
Kada sam pre 4 godine rešio da odem na brod nisam imao pojma kako ,gde ,šta, itd .
Zato cu vam u narednom tekstu dati nekoliko saveta kako je najbolje to uraditi.
Dakle 1. i osnovno da bi otisli na brod treba da imate volju i strpljenje .Takođe nije na odmet da se naoružate sa debelim živcima .Kad ste to uradili možete početi sa ozbiljnim pripremama.
Rečni turistički brodovi nude veliku ponudu poslova.U principu to vam je jedan veliki pokretni hotel,što znači da se možete opredeliti za rad u restoranu,baru,kuhinji,recepciji i kabinama.
Postoji veliki broj agencija koje nude pomoc pri odlasku na brod,iz sopstvenog iskustva vam mogu reći da to i nije najbolji način.Ako ste iole agilniji i imate osnovno znanje interneta agencija vam ne treba.A pri tome ćete uštedeti bar 300-400e.
Potrebno je da imate pasoš,radno iskustvo i znanje engleskog ili nemačkog jezika nivoa konverzacije.(radno iskustvo i nije toliko bitno ako nabavite preporuku da ste radili negde)
Konkretni papiri koje treba da napravite su sledeći:
1.Važeći pasoš (napraviti dve kopije)
2.CV ili biografija na engleskom jeziku 
3.Preporuke na engleskom jeziku


Te tri svari su ne ophodne da bi otišli na intervju.Pomoć koju ja vam ja dajem su dve - tri stranice koje prialžem radi informisanja,mada postoji i veliki broj drugih...
1.www.gsellundpartner.ch
2.www.seachefs.com
3.www.concordiaagency.com/ 
4.www.cruiselinesjobs.com/





7 коментара:

  1. Sa koliko godina se moce ici na recni brod? :)

    ОдговориИзбриши
  2. Cao, Procitala sam tvoj blog i deluje nekako surovo realno bez ulepsavanja. Pa me zanima tvoje misljenje ,kao neko ko ima iskustva na recnim brodovima, koji je najbolji posao za devojku na borodu? I ako se aplicira online, da li postoje sanse da dobijes posao? Koje brodske kompanije bi ti preporucio gde bih mogla da apliciram. Hvala :) Pozz Ela

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, ralnost je surova , nazalost,
      zavisi sve od toga sta si radila i da li uopste imas iskustva, najboljeg posla nema ako zelis da ides linijom manjeg otpora zaboravi brod odmah. Mozes da apliciras online a jos bolje je da se ih kontaktiras telefonom. pa onda da apliciras preko human resourses.
      vec sam naveo u blogu nekoliko kompanija preko kojis mozes da apliciras

      Избриши
  3. Cao, da li mogu da konkurisem za poslove obezbedjenja na recnom brodu i kakva iskustva imas o tim poslovima? radio sam kao loss preve.officer i u kazinu...pozdrav , Marko

    ОдговориИзбриши
  4. Nema nista za to jedino kao mornar ali ti treba kurs za to najbolje negde u madjarskoj ili ceskoj

    ОдговориИзбриши
  5. Ćao druže imam 23 godine imam položen ispit za kvalifikovanog mornara i upravljanje motornim čamcima do 20 metara tj B kategorija i kao upravnik svih plutajućih objekata takodje 2 godine radio u jugoslovenskom rečnom brodarstvu sad me zanima kakve su šanse za zapošljavanje na rečnom brodu kod nas?

    ОдговориИзбриши

utisci